Jahodovo-tvarohový zákusok

28.04.2014 20:15

Suroviny pre 6 osôb:
 • 500 g plnotučného tvarohu 
 • 250 g jahôd 
 • 1 sáčok jahodovej želatíny 
 • 1,5 sladkej smotany na šľahanie 
 • 1 sáčok vanilínového cukru 
 • 100 g kryštálového cukru 
 • 300 g piškót 
 • ½ citróna 

Príprava: 

  1. Želatínu rozpustíme podľa návodu.
  2. Tvaroh rozmiešame s cukrom, vanilínovým cukrom a s jednou smotanou, až kým nám nevznikne krémová masa.
  3. Jahody opláchneme, pomixujeme a pridáme ku tvarohovej zmesi. Citrónovú šťavu a nakrájanú citrónovú kôru vymiešame s vychladenou želatínou a následne na to vmiešame do tvarohovej zmesi.
  4. Tortovú formu vyložíme piškótami, preložíme do nej jahodovo-tvarohovú zmes a odložíme do chladničky na 6-8 hodín.
  5. Zvyšnú smotanu rozšľaháme na šľahačku, ktorou potom tesne pred podávaním ozdobíme každý kúsok torty.