Jahodovo-tvarohový zákusok
28.04.2014 20:15
Suroviny pre 6 osôb:
• 500 g plnotučného tvarohu
• 250 g jahôd
• 1 sáčok jahodovej želatíny
• 1,5 sladkej smotany na šľahanie
• 1 sáčok vanilínového cukru
• 100 g kryštálového cukru
• 300 g piškót
• ½ citróna
Príprava:
- Želatínu rozpustíme podľa návodu.
- Tvaroh rozmiešame s cukrom, vanilínovým cukrom a s jednou smotanou, až kým nám nevznikne krémová masa.
- Jahody opláchneme, pomixujeme a pridáme ku tvarohovej zmesi. Citrónovú šťavu a nakrájanú citrónovú kôru vymiešame s vychladenou želatínou a následne na to vmiešame do tvarohovej zmesi.
- Tortovú formu vyložíme piškótami, preložíme do nej jahodovo-tvarohovú zmes a odložíme do chladničky na 6-8 hodín.
- Zvyšnú smotanu rozšľaháme na šľahačku, ktorou potom tesne pred podávaním ozdobíme každý kúsok torty.